Hege og Fotografering

Mitt første fotoapparat fikk jeg når jeg var rundt 10 år, det var et Kodak og hadde en blitz som snurret rundt på toppen! Stor stas å endelig få ta bilder selv - og det ble mange bilder av kattene, barbiedukkene osv i den første tiden! Noe må man jo øve seg på. 

Årene gikk og jeg  hadde forskjellige typer kompaktkamera, og syntes fortsatt foto var veldig morsomt. Husker spesielt mitt første digitale kamera - Canon Ixus II. Puuur glede over å få se resultatet øyeblikkelig etter bildet ble tatt! 


Så kjøpte jeg et litt mer avansert kompaktkamera, Sony DSC-V1. Var på besøk hos min far som på den tiden bodde i Kathmandu, Nepal, der var det både billig kamera og mye flott å ta bilder av! Godt fornøyd med Sony'en ble jeg - og den fulgte meg i 3 år før jeg begynte å lengte etter et kamera som tok bilder litt kjappere. Hadde jo vært fint å forevige øyeblikket med sønnen som lekte, og ikke ta bilde akkurat når øyeblikket var over... ;) Speilrefleksdrømmen våknet til live rett og slett.


Første gang jeg tok bilder med speilrefleks var i 1994, jeg var på Svalbard og lånte pappas kamera når jeg syklet rundt i Longyerbyen. Det tok meg 13 år før jeg selv kjøpt mitt eget - og ingenting kan måle seg med den gleden jeg følte da jeg gikk fra Japan Photo mai 2007 med et Nikon D40x i posen. Eureka! :)


Etter mai 2007 har kameraet alltid vært med, uansett hvor jeg har dratt. De som sier at speilrefleks er for stort å "drasse" med - de forstår jeg ikke. Det er perfekt å "drasse" med faktisk! Jeg fotograferer alt og alle, og med engang så jeg at bildene var av en helt annen kvalitet enn det jeg var vant med fra kompaktkameratiden.
Jeg var en lang stund fremdeles veldig glad i grønn knapp (auto), men etter et grunnkurs i foto så ble bruk av den knappen historie. Det å ta kontroll over kameraet selv var en veldig god opplevelse - og selv om den dørstokkmila var litt høy - var det lettere å komme over den enn jeg først trodde!Januar 2009 laget jeg denne bloggen - en egen fotoblogg. Jeg hadde da vært i bloggeverden med min andre blogg siden jeg kjøpte speilreflekskameraet i mai 07 - men følte nå at tiden var inne for en blogg som har mest fokus på bildene! 


Fotobloggen, og ikke minst den kontakten man får med andre fotobloggere, har økt interessen og kompetansenivået mitt mye! Jeg blir inspirert hver dag av en eller annen der ute i fotoblogguniverset! 
I tillegg har jeg blitt mer nysgjerrig, og søkt informasjon i bøker og blader. Vil spesielt anbefale bøkene Digital Fotografering 1-3 av Scott Kelby. Den mannen skriver lettfattelig og morsomt, og gjør læringen til en lek! Han har også gode bøker om redigering i photoshop!


I tillegg til at interessen økte, økte også "behovet" for nytt utstyr - og Nikon D40x'n har fått en ny god eier i min mor. Jeg er Nikon-jente så jeg holdt meg til samme merke, men "avanserte" til D300 i september 09. Med nytt kamera, nye objektiv, som igjen krevde stativ - og sånn "baller" det på seg! Uansett utstyr - til syvende og sist tror jeg at det er det jeg lærer underveis som setter preg på bildene. Selv om utstyret også gjør sitt for kvaliteten på sluttresultatet, hvis jeg bruker det riktig vel å merke! 


Tusen takk for besøket, legg gjerne igjen en liten hilsen. Her er det rom for alt fra et enkelt "hei", til ros og til konstruktiv kritikk! (og ved å legge igjen et lite spor - blir det også lettere for meg å finne tilbake til deg og din blogg)


Hilsen Hege
Related Posts with Thumbnails